Corona en nieuwe invulling van de muzikale bezigheden.

Tsja, en dan was er Corona en alles ligt stil, tenminste…..? Zo stil nou ook weer niet. Ik heb immers mijn baan als docente aan het Conservatorium in Rotterdam en digitaal lesgeven kan best.

De verbinding was snel gemaakt met de studenten, maar hoe nu verder. Eerst had ik voor iedere student een uur ingeroosterd en dan via de verbinding lesgeven. Geluidskwaliteit met Face Time is wel OK, mits de WiFi verbinding uitstekend is. Skype is wat minder en mijn lijn met Portugal is uiterst slecht.

Ik beloof de studenten instructiefilmpjes te sturen en zij studeren mij filmpjes terug. Met Watts App gaat dat het snelst. Maar al na 5 dagen zit mijn telefoon en iPad helemaal vol. Hoe kan dat? ik heb de filmpjes toch gewist? Gelukkig wijst mijn jongste leerling mij erop dat er ook nog een prullenbak op mijn telefoon zit en dat ik die ook moet leeggooien. Weer wat geleerd.

Nu na drie weken hebben we een modus gevonden. We bespreken begin van de week wat er gedaan mot worden en in de loop van de week krijg ik het nodige aantal filmpjes binnen welke ik beoordeel en van commentaar voorzie. Ik heb een deelbare map voor iedere student gemaakt en daarin worden alle filmpjes, bladmuziek en aanwijzingen gestopt. Praktisch en de telefoons blijven leeg!